psychotherapie
psychiatrie
Janine Janssen - Praktijk de Vesting

Janine Janssen

  • GZ-psycholoog
  • Systeemtherapeut

Sinds 1993 ben ik werkzaam als psycholoog en orthopedagoog en vanaf 2005 tot 2020 heb ik met veel plezier en passie als GZ-psycholoog en Orthopedagoog bij Psychologenpraktijk van der Schee en van Oss gewerkt. In 2011 ben ik in de maatschap getreden en tot 2020 ben ik naast GZ-psycholoog ook praktijkhouder geweest. In 2020 is de praktijk verkocht aan FortaGroep en heb ik mijn werkzaamheden als vestigingsmanager, teamleider en GZ psycholoog voor kinderen, jongeren en volwassenen voortgezet. Omdat het ondernemerschap en het werk als zelfstandige mij bleef trekken heb ik in 2022 besloten om weer deels voor mezelf te gaan werken in deze mooie praktijk met fijne, deskundige collega’s.

Ik bied individuele therapieën aan jongeren en volwassenen en geef groepstherapieën aan adolescenten. In de loop der jaren ben ik steeds meer systemisch gaan werken omdat ik denk dat problemen niet los te zien zijn van de context waarin we leven en het dus ook heel helpend is om naaste betrokkenen bij de behandeling te betrekken. Dat betekent dat ik ook met gezinnen werk. Omdat ik het systemische werken zo belangrijk vind heb ik in 2016 besloten om de opleiding tot systeemtherapeut te volgen.

Wat voor mij in mijn werk als therapeut heel belangrijk is, is dat er een goede werkrelatie tot stand komt waarin mensen zich veilig en geaccepteerd voelen en waarin ze zonder het gevoel beoordeeld of veroordeeld te worden hun verhaal kunnen doen en zeggen wat ze willen zeggen.

Daarbij plaats ik mezelf doorgaans niet in de rol van deskundige die zegt wat er moet gebeuren, maar help ik mensen in het (her) vinden van oplossingen voor hun eigen moeilijkheden. Confronteren hoort er soms ook bij, maar ik probeer dat op een manier te doen dat het de relatie niet schaadt. Ik sta open voor feedback en probeer kritisch te blijven kijken naar mijzelf als hulpverlener.

Vakinhoudelijk heb ik me bekwaamd in onder andere de oplossingsgerichte therapie, EMDR (traumaverwerking), inzichtgevende therapie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en schematherapeutische interventies.

GZ-psycholoog BIG: 99050634425
Persoonlijke AGB-code: 94004620
Praktijk AGB-code: 94067199

Voor behandeling bij mij heeft u een verwijzing naar de Generalistische Basis GGZ nodig.

Momenteel heb ik helaas een aanmeldstop. Als ik weer cliënten kan aannemen zal ik dat op de website vermelden.

Voor 2024 heb ik met de volgende zorgverzekeraars een contract afgesloten: VGZ, Zilveren Kruis/Achmea, Caresq, Zorg en Zekerheid, Eno, Menzis, ASR. Met CZ heb ik géén contract. 

Hier vindt u mijn kwaliteitsstatuut.

Stuur een bericht aan Janine.

 

contact